top of page

Hoe het allemaal begon

  • Instagram
  • Facebook

Uniek in de regio.

Hoogwaardige horeca kwaliteit geportioneerd vlees bij Meet M

 

 

3 Februari 2024 vestigde zich de unieke winkel “Meet M”, aan Marktplein 1 in Twello. Een winkel met bevroren geportioneerd vlees, kant en klare maaltijden, vegetarische producten en nog veel meer.  Meet M brengt horecakwaliteit bij de consument thuis. In kleine porties verpakt in doosjes, handig in de vriezer en makkelijk uit te nemen.

 

Liefde voor handelen in vlees

Eigenaresse Marion Huisman heeft voor haar liefde “handel” de ideale toekomst gevonden. Onlangs opende ze een unieke vleeswinkel aan het Marktplein, ter hoogte van de parkeerplaats, in Twello. De opening werd op 1 februari verricht door haar ouders. Vader knipte het lint door en moeder opende de deur. Marion: “Dat maakte mij zo blij. Zij vormen de basis voor mijn liefde in de handel en het ondernemen.

Marion groeide namelijk op in Wilp-Achterhoek, alwaar haar ouders een eigen bedrijf in de veehandel hadden. In haar jeugd hielp ze haar vader koeien en kalveren ophalen bij de boeren voor de veemarkt.

Zo ontwikkelde zich bij haar liefde voor handelen m.n. in vlees.

Ze vond gepast werk bij Diviande in Twello. Toen ze na een aantal jaren veranderde van baan bleek al snel dat ze het enthousiasme van de “vleeswereld” ontzettend miste. Marion: “Het voelde als mijn kindje”. Ze keerde terug en het lukte haar mede-eigenaar te worden van het bedrijf. Toen het bedrijf door de grote groei en gebrek aan ruimte voor modernisering niet meer op de plek in Twello paste nam ze samen met haar compagnon de uitnodiging van Jan Zandbergen BV aan om het bedrijf verder met hen voort te zetten in Veenendaal. In 2018 verhuisde Diviande met alle werknemers naar Veenendaal. Het werd een prachtig bedrijf met toonaangevende internationale producten van vlees en vleesalternatieven. In 2022 besloot Marion uit het bedrijf te stappen en haar eigen weg te gaan volgen.  

 

Ervaring zorgde voor veel kennis

Marion werkte jarenlang mee aan het creëren van nieuwe producten, het verbeteren van kwaliteit, smaakervaring, voedingswaarden en duurzaamheid. Ze had het bedrijf  Diviande verlaten maar haar liefde ervoor verdween niet. Marion:”Als je besmet bent met het vleesvirus, dan raak je dat niet meer kwijt.”

Haar liefde voor handelen, vlees en Diviande deed haar op zoek gaan naar een pand in Twello. Een eigen winkel met producten van o.a. Diviande werd haar nieuwe toekomstideaal.

 

Marktplein 1

Een grote ruimte, uitermate geschikt voor het plaatsen van de vele diepvriezers, vrije ruimte van rondkijken. In het midden een grote tafel voor gezelligheid en waaraan vakkundig informatie gegeven kan worden.

Een logo was snel ontwikkeld. Meet ontmoeten, Meat vlees en More. More omdat er zoveel meer verkocht wordt dan alleen het geportioneerde vlees. De hoofdletter M in het chique zwart met gouden logo staat uiteraard voor de naam Marion.

 

 

Kwaliteit moet je bevriezen

Is bevroren vlees wel vers? Marion legt uit dat er geen verser vlees is dan bevroren vlees, mits op het juiste moment ingevroren. Kwaliteit behoud je door vlees op het juiste moment professioneel in te vriezen. Je bevriest letterlijk de kwaliteit. Afhankelijk van het product wordt er op zo’n -60 graden gedurende 2 á 3 uur het product ingevroren. De versheid en de kwaliteit is uniek. De prijs zeer aantrekkelijk.

 

Geportioneerd vlees

Meet M verkoopt geportioneerd, ingevroren vlees in handige doosjes van ca. 1 kilo. Marion: ”Geportioneerd betekent gesneden in gelijkmatige eenpersoons porties. De doosjes bevatten meerdere porties maar allemaal per stuk verpakt.  Haal eruit wat je nodig hebt.” Ze voegt er lachend aan toe: “Iedereen krijgt precies evenveel, geen jaloerse blikken aan tafel.”

 

Sous Vide

Sous vide vlees is vacuüm gegaard. Alle smaken, aroma’s en vocht kunnen niet ontsnappen. Kruiden en specerijen worden intenser van smaak. Je zou kunnen zeggen een kant en klare maaltijd zonder groenten en aardappelen.

Bij Meet M liggen in de sous vide diepvries o.a. spareribs,  kalfs- en varkensvlees en kip op meerdere manieren bereid maar ook voortreffelijke lamsschenkels. Kortom, even warm maken in de oven of au-bain marie en dan genieten van heerlijk kwalitatief gekruid vlees. De grote Sous Vide stukken zijn ook uitermate geschikt voor de barbecue.

 

Barbecue

Naast het kwalitatieve hoogwaardige horecavlees verkoopt Meet M ook barbecues. Ook hierbij heeft Marion gekozen voor een hoogwaardige kwaliteit.

Ze verkoopt het merk Yakiniku Kamado met daarbij alle benodigdheden.

Om de maaltijd helemaal perfect te laten zijn worden er speciale aanmaakblokjes verkocht, niet de standaard aanmaakblojes maar houtnestjes. Gemakkelijker en bij verbranding komen geen giftige stoffen vrij, dus gezonder. Als professional barbecueën wordt ineens mogelijk.

 

Kant en klare maaltijden

Geen zin of geen tijd om te koken ga dan even naar Meet M en koop een ambachtelijke gemaakte kant en klare maaltijd. De Thaise kant en klare maaltijden worden dan ook gekookt in een Thais restaurant en smaken voortreffelijk. Marion heeft gekozen voor Thais omdat Twello geen Thais restaurant heeft. In dezelfde diepvries liggen ook de stamppotten: boerenkool, hutspot en zuurkool, gevuld met vlees. Mocht u liever iets vloeibaars willen dan zijn de Thaise, erwten- of bonensoep een aanrader.

 

Belangrijk om te weten

Voor de vegetariër, veganist of flexitariër liggen er lekkere vleesvervangende plantaardige producten in de diepvrieskasten zoals, gehakt, kipreepjes, spekjes of zalm. De moeite waard om te proeven, de smaak is perfect.

Naast alle reeds genoemde producten zijn er ook speciale kruiden, heerlijke olijfolie, sausjes en nog veel meer te koop. Of geef een leuke Cadeaukaart van Meet M cadeau.

 

Nieuwsgierig? Interesse?

Iedereen is van harte welkom bij Meet M, alwaar Marion altijd aanwezig is. Ze toont u het gehele assortiment en geeft u daarbij gewenste uitleg. Maak kennis met de unieke kwaliteit van ingevroren vlees en ontdek dat de producten van Meet M van horecakwaliteit zijn. Marion kijkt ernaar uit u te verwelkomen.

 

Tot snel bij MEET M

Meet, Meat & More

Marktplein 1

7391 DE  TWELLO

Heel handig naast de parkeerplaats.

 

bottom of page